În acest articol, vom vorbi despre utilizarea plasticului și a polietilenei în publicitate. Este cunoscut faptul că plasticul PVC este un mediu publicitar aproape ideal.

Plasticul PVC este foarte popular in calitate de bază pentru aplicarea foliilor autoadezive și a posterelor pline de culoare. Totuși, acest lucru nu înseamnă că imaginea imprimată nu poate fi aplicată direct pe plastic. Foile din PVC sunt potrivite pentru offset UV și serigrafie. Dar, în orice caz, înainte de a purcede la lucru, este necesar să se verifice tipul de vopsea folosit pentru compatibilitatea cu materialul.

Acest material poate fi folosit în decorațiuni atât în interior, cât și în exterior – în proiectarea obiectelor din sfera socială și culturală, de exemplu, atracții în locuri de joacă, în facilități.

A doua mare zonă de aplicare a plasticului și polietilenei este construcția de expoziție și producția de echipamente comerciale. Dar dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu expozițiile, atunci utilizarea sa în comerț este aproape nelimitată. Acestea sunt si rafturi de vitrină, rafturi, blaturi, pereți despărțitori și elemente de decorare ale spațiilor de vânzare cu amănuntul, de exemplu, ca bază pentru tavanele suspendate.

Un calcul simplu arată că plafonul realizat în acest fel este până la urmă de 3-3,5 ori mai ieftin decât cel finit. Plafonierele pe mai multe niveluri din plastic și plexiglas arată spectaculos din punct de vedere al designului.

Plasticul este ideal pentru utilizare în lucrarile exterioare

Plasticul PVC este ideal pentru orice fel de lucrari exterioare si interioare. Această versatilitate face ușoară utilizarea în decorarea magazinelor, interioarelor birourilor, fațadelor clădirilor în acele încăperi în care este necesară rezistență ridicată la umiditate. Plasticul PVC s-a recomandat bine și atunci când este utilizat în sistemele de aer condiționat și ventilație ca material izolant termic și fonic, la fabricarea tocurilor de ferestre și praguri, panouri de uși, pereți despărțitori, ca bază pentru tavane suspendate etc.

Utilizarea plasticului PVC în scopuri de construcție este cu atât mai simplificată, deoarece prelucrarea acestui material nu este dificilă. Este ușor de tăiat, tăiat, frezat și îndoit, totul pe echipamente convenționale de prelucrare a lemnului sau a metalului.

Viteza mare de tăiere

Condițiile principale pentru prelucrarea materialului de înaltă calitate sunt viteza de tăiere mare (4000-5000 rpm), avans lent și adâncime mică de tăiere (pentru tăieri adânci, este necesară răcirea parțială cu aer comprimat sau apă (emulsie)). Cu toate acestea, la dorinta, plasticul poate fi tăiat și cu un cuțit obișnuit pentru plăci, totuși, pentru toate metodele de prelucrare, se recomandă evitarea apariției fisurilor și tăieturii în alte zone, care pot duce la distrugerea prematură a materialului atunci când se aplică sarcina.