Compania Acrilat oferă servicii de tăiere a plotterului pentru material laminat și plat în Chișinău. Folosim doar echipamente de înaltă precizie. Serviciile noastre se bazează pe o combinație de tehnologii inovatoare și servicii de calitate.

Tăierea plotterului este o procedură pentru reproducerea unei imagini de computer pe diferite materiale. Pentru aceasta, se folosește echipament special, care este adesea numit plotter.

Datorită tăierii cu plotter, puteți realiza autocolante de la ORACAL 641 cât mai repede posibil, cu lipirea lor suplimentară pe orice suprafață netedă (metal, plastic, steag, sticlă etc.).

Decuparea cu plotterul este o tehnologie care permite reproducerea unei imagini vectoriale digitale pe o bază autoadezivă cu suport. Metoda de decupare cu plotterul oferă posibilitatea de a crea autocolante ieftine din folie vinilică. Principalul avantaj al tehnologiei este capacitatea de a decupa imagini cu detalii foarte fine și de a păstra claritatea perfectă. Aceasta este o opțiune excelentă pentru decorarea vitrinelor, grupurilor de fațadă, geamurilor auto, producției de panouri de afișaj și alte produse cu caracter publicitar.

Etapele de producție a autocolantelor

Decuparea propriu-zisă. Decuparea se realizează cu ajutorul unui plotter, care este conectat la un calculator. Pe calculator este instalat un program special pentru crearea, încărcarea și ajustarea machetelor. Plotterul taie stratul superior – folia, dar lasă suportul intact. Selectarea – eliminarea elementelor nedorite. Selecția este realizată manual, cu un cuțit special cu lamă subțire sau pur și simplu cu mâinile. Dacă imaginea are multe elemente mici, selecția poate fi destul de dificilă și consumatoare de timp. Din cauza dificultății selecției, decuparea autocolantelor cu plotterul necesită calificare, precizie și răbdare ridicate. Aplicarea foliei de montaj. Aceasta facilitează aplicarea autocolantelor pregătite pe vitrină, geam sau caroserie de automobil.

Плоттерная резка в Кишиневе

Cerințe pentru machetele pentru decupare cu plotterul

  • formatul CDR nu mai târziu de versiunea 17 (formatele PDF, AI, EPS după acordul prealabil);
  • toate machetele trebuie să fie plasate pe o singură pagină; fonturile trebuie convertite în linii curbate (curves);
  • contururile trebuie să fie închise;
  • toate liniile sunt definite cu grosimea hairline (minim de subțire);
  • încorporările raster nu sunt permise;
  • dimensiunea imaginii trebuie să corespundă dimensiunii reale a produsului.

Fișierele trebuie aranjate pentru decupare cu plotterul, luând în considerare:

  • dimensiunea materialului;
  • lățimea suprafeței tăiate (a lăsa rezerve pentru role de cel puțin 2 cm de fiecare parte a lățimii totale a materialului). Exemplu: la o lățime a materialului de 1 metru, dimensiunea suprafeței tăiate este de 96 cm;
  • lățimea suplimentară pentru suporturile rolelor (10 cm pe lungime și 4 cm pe lățime).

Puteți pregăti o machetă pentru decupare cu plotterul în Corel Draw, Adobe Illustrator, AutoCAD sau în alt program pentru lucrul cu imagini vectoriale. Dacă aveți doar un schiță pe hârtie și nu știți cum să lucrați cu editori, ne puteți contacta. Designerii noștri vă vor ajuta să transformați schița sau chiar ideea într-o machetă completă de dimensiunea dorită.

De asemenea, vă recomandăm să vă familiarizați cu serviciile: tipărire în format mare și tipărire UV.

Comandă imprimare UV (UV) în Chișinău: +373 22 8-1111-8

Managerii noștri vă vor sfătui și vor răspunde cu promptitudine la toate întrebările.

Clienții noștri